آموزشی

قیمت نقره

قیمت-نقره

نقره یک فلز نرم، براق، سفید رنگ و جذاب است که در دسته فلزات گرانبها قرار می‎‌گیرد. نقره کاربردهای بسیار متنوعی در ساخت و ساز جواهرات و زیورآلات تزئینی، ساخت ظروف، تولید سکه، ساخت برخی از آلات موسیقی و حتی در بخش صنعت (به ویژه صنایع الکترونیک) دارد. به دلیل مقرون به‌صرفه بودن قیمت نقره نسبت به طلا، امروزه از آن بیشتر در ساخت اکسسوری و جواهرات استفاده می‎‌شود.

در میان زیورآلات ساخته شده با متریال مختلف، اکسسوری‌های نقره برای علاقه‌مندان جواهرات و زیورآلات از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشند. جالب است بدانید این فلز دوست داشتنی خاصیت درمانی نیز دارد! نقره به دلیل دارا بودن خاصیت ضد میکروبی، به پیشگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی بهبود زخم‎ها کمک می‎‌کند. ما در مقاله‌ای جداگانه درخصوص خواص درمانی نقره بطور کامل توضیحاتی را شرح داده‌ایم. می‌توانید برای مطالعه آن، سری به مقاله «دستبند نقره کارتیه و خواصی که برای بدن دارد» بزنید.

اکنون که در مورد خواص نقره بیشتر مطلع شدید، شاید مایل باشید که بدانید، قیمت این فلز زیبا چقدر است. در ادامه قصد داریم درخصوص قیمت این فلز پرکاربرد صحبت کنیم. اگر به این بحث علاقمند هستید؛ در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

 

قیمت نقره خام

پرکاربردترین آلیاژهای نقره مورد استفاده در صنایع مختلف، نقره‌هایی با دو عیار 925 و 999 می‌باشند. نقره 925 که با نام نقره استرلینگ هم شناخته می‌‎شود، در ساخت اکسسوری، جواهرات و ظروف مورد استفاده قرار می‎‌گیرد. عدد 925 نشانگر 92.5 درصد نقره خالص و 7.5 درصد وجود فلزات دیگر همچون؛ روی، مس، آهن و … برای بالا بردن مقاومت نقره می‎‌باشد. از نقره عیار 999 در امور سرمایه گذاری استفاده می‎‌شود و همچنین در ساخت جواهرات و اکسسوری‌ها برای افزایش براقی و درخشندگی نقره استرلینگ، آن را با نقره 999 و یا رادیوم آبکاری می‌‎کنند. هم اکنون که در حال نوشتن این مقاله هستیم، قیمت هر گرم نقره استرلینگ معادل 19420 تومان و هر گرم نقره 999 معادل 20970 تومان است.

تفاوت نقره خام و نقره کار شده

شاید برای شما هم تفاوت قیمت نقره خام و قیمت نهایی یک کالای ساخته شده با نقره عجیب باشد. اما برای تعیین و محاسبه قیمت یک محصول ساخته شده با نقره، باید سه عامل ارزش ریالی نقره خام، اجرت و یا مزد ساخت نقره و در آخر سود فروشنده را در نظر گرفت. صنعت نقره در کشور ما جزء صنایع هنری و دستی محسوب می‌شود.

این صنایع دستی در یک بخش شامل ساخت ظروف نقره، آیینه و شمعدان و در بخش دیگر شامل ساخت اکسسوری‌ها و زیورآلات می‎‌باشند. نحوه محاسبه کارمزد و یا اجرت ساخت هر اکسسوری متفاوت است و به میزان ظرافت و زمانی که برای ساخت آن صرف شده بستگی دارد. اجرت ساخت ظروف و یا زیورآلات چیزی حدود دوهزار تا صد هزار تومان است. که این رقم می‎‌تواند در برخی مواقع بیشتر هم باشد. اگر بر روی اکسسوری از سنگ‎‌های قیمتی همچون عقیق استفاده شود، قیمت سنگ جداگانه محاسبه می‎‌گردد.

ورق نقره

به طور کلی به لایه‌های نازکی از نقره و یا فلزات دیگری همچون طلا و مس، ورق گفته می‎شود و برای به‌وجود آوردن یک نمای فلزی به سراغ استفاده از آن می‌روند. با توجه به بالا بودن قیمت نقره و همچنین طلا، استفاده از آنها در برخی از کارهای دکوراتیو بسیار هزینه‌بردار خواهد بود. در نتیجه از این ورق‎‌ها که آلیاژهایی مشابه طلا و نقره دارند استفاده می‌‎شود. از جمله کاربردهای ورق نقره روی سطوح می‌توان به مواردی مانند؛ شیشه، سفال، فلز، پلی استر، سرامیک و … اشاره کرد. اما برای این کار نیاز به چسب مخصوص ورق طلا است.

این ورق‎‌ها در انواع مختلف در بازار موجود می‌باشند که با توجه به نیاز خود می‌توانید به سراغ آنها بروید. ورق‎های فلزی اکسید نمی‌شوند و تغییر رنگ نمی‎‌دهند. قیمت این ورق‌‎ها با توجه به ابعاد و تعدادی که دارند متفاوت است و در زمان نگارش این مقاله می‌توانید آنها را با قیمت حدودی 75 هزار تومان تا 350 هزار تومان در بازار تهیه نمایید.

نقره ماشینی و دست ساز

یکی از فاحش‎‌ترین تفاوت‌‎های محصولات نقره ماشینی و دست ساز قیمت آن می‏‌باشد. محصولات دست ساز نقره به خصوص انگشتر، قیمت‌‎های بسیار بالاتری دارند. زیرا در ساخت آن‌ها از خلاقیت و زمان بسیار زیادی نسبت به محصولات ماشینی کمک گرفته می‌شود و اگر سنگ‌های قیمتی در آن به کار رود، قیمت نقره دست ساز به چندین میلیون می‎‌رسد. این در صورتی است که یک انگشتر ماشینی در نهایت با قیمت یک میلیون تومان در بازار وجود دارد.

شاید برای شما هم تشخیص انگشتر دست ساز از ماشینی کار آسانی نباشد! ما در ادامه این مقاله شما را با چندین راهکار آشنا می‌کنیم که می‏‌توانید به کمک آنها انگشتر دست ساز را از ماشینی تشخیص دهید و با خیال راحت محصول مورد نظرتان را خریداری کنید.

تفاوت انگشتر دست ساز و ماشینی

مهم‎ترین و اصلی‌‎ترین تفاوت میان انگشتر دست ساز و ماشینی در تفاوت قیمت و کیفیت مواد اولیه و ساخت و پرداخت رکاب انگشتر و یا همان چنبر است. در انگشترهای دست ساز اگر در هنگام ساخت رکاب مشکلی پدیدار شود، سازنده می‎‌تواند در حین کار مشکل را برطرف نماید. اما این امکان در حالت ساخت ماشینی وجود ندارد. لبه‌‎ها یکی دیگر از علائم تشخیص محصول دست ساز از ماشینی‎ به شمار می‌آیند. لبه‎‌های محصولات ماشینی معمولا دارای پلیسه است. پس به آن دقت کنید!

روش دیگری که می‌‎توایند کار دست ساز را از ماشینی تشخیص دهید، تمیزی زیر رکاب است. انگشترهای دست ساز عاری از هر گونه لک و تیرگی هستند. البته که این سیاهی با روش‌هایی قابل از بین رفتن است که درباره آن در مقاله آیا انگشتر کارتیه نقره سیاه می‌شود بیشتر شرح داده‌ایم.

علت عدم سیاهی در نوع دست ساز، این می‌باشد که در زمان ساخت، سازنده انگشتر را پهن می‌‎کند و به راحتی زیر نگین و داخل آن را جلا می‎دهد و پولیش می‌زند. بعد از این کار او انگشتر را خم کرده و جوش می‎دهد. این کار در ساخت ماشینی امکان پذیر نیست و ما در زیر نگین و داخل رکاب شاهد تیرگی و لک هستیم. و در آخر عیار نقره یکی دیگر از روش‏‌های تشخیص است. عیار انگشترهای ماشینی معمولا 90 است. اما انگشترهای دست ساز عیار 95 و 925 دارند که این عدد در زیر رکاب و یا داخل رکاب حک می‎‌شود.

 

محاسبه قیمت نقره

در ابتدا باید بدانید که قیمت گذاری تمامی عیارها با قیمت هر گرم نقره 999 محاسبه می‌‎شود.

نحوه محاسبه هر گرم نقره: ( قیمت نقره عیار 999) ضربدر ( عدد عیار مورد نظر) تقسیم بر ( عدد999) = قیمت نقره با عیار مورد نظر. این روش برای تمامی عیارها قابل اجرا است. به طور مثال اگر بخواهیم قیمت روز نقره عیار 925 را محاسبه کنیم و هر گرم نقره عیار 999 را 20هزار تومان در نظر بگیریم، محاسبه به این صورت است:

 

یعنی هر گرم نقره عیار 925 به قیمت 18518 تومان است.

 

در آخر

همانگونه که اشاره شد نقره یکی از فلز‌های کمیاب و چشم نواز می‌باشد که با استفاده از آن انواع محصولات از جمله اکسسوری‌هایی، مانند گردنبند، دستبند، انگشتر و … می‌سازند. علاوه بر آن این زیورآلات نسبت به سایر اکسسوری‌های از جنس‌های مختلف، بسیار محبوب‌تر می‌باشند. اگر شما نیز به دنبال خرید یک اکسسوری نقره می‌باشید، طبیعی است که در مورد قیمت آن کنجکاو باشید. در این مقاله ما سعی کردیم که به تمامی سوالات شما در مورد قیمت نقره پاسخ دهیم تا با خیالی راحت محصول مورد نظرتان را تهیه فرمایید.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *